No volem que ningú quedi fora de joc, és per això que treballem la comprensió lectora i el reforç de matèries. Facilitem espais en silenci, recursos, ordinadors i els infants, adolescents i joves fan els deures de l’escola i l’institut amb l’ajuda del voluntariat.

Trobem joves amb ganes d’estudiar més enllà de l’ensenyament obligatori amb una situació econòmica familiar deficient. La Fundació, amb el suport d’entitats i organitzacions, els ofereix beques d’estudis que redueixen l’impacte econòmic a la família i incideixen en l’èxit acadèmic del jove.

Suport a l'estudi

Suport a l'estudi
El risc de fracàs escolar al districte de Ciutat Vella de Barcelona és 6 vegades més alt que el d’un districte amb majors oportunitats de la mateixa ciutat.L’objectiu de la Fundació és prevenir el fracàs i l’abandonament escolar prematur oferint reforç i acompanyament en els estudis.
El 87% dels adolescents i joves del Gavina cursen estudis postobligatoris.
287 sessions de suport psicopedagògic.
15.642 hores de reforç escolar i acadèmic.
Suport a l'estudi

Compromís amb els ODS

Compromís amb els ODS
El 2015 les Nacions Unides van aprovar un conjunt d'objectius globals per eradicar, en els propers 15 anys, la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tots/es com a part d'una nova agenda de desenvolupament sostenible.
La Fundació Gavina està compromesa en el treball dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. En el cas de l'aprenentatge, treballem l'objectiu número 4: garantim una educació inclusiva i de qualitat, promovent oportunitats d'aprenentatge.
15.642 hores de reforç escolar i acadèmic.
ODS Objectius Desenvolupament Sostenible

Beques d'estudi

Beques d'estudi
En el sí de les famílies ateses trobem joves amb ganes de tirar endavant els seus projectes i il·lusions d’estudi més enllà de l’ensenyament obligatori, però la situació de precarietat econòmica sovint no els ho permet. Amb el suport d'escoles i organitzacions la Fundació atorga beques per tal de reduir l'impacte econòmic a la família i facilitar l’èxit de l'itinerari escolar del jove.
21.331€ dedicats a beques d’estudi
Beques

Famílies a l'aula

Famílies a l'aula
Les famílies ens expressen l'interès de participar en les activitats de tarda dels seus fills i filles. També mostren interès per compartir inquietuds i experiències sobre la criança dels menors. En resposta, realitzem tallers formatius en la criança i parentalitat. Motivem la participació setmanal, a les aules, dels pares i mares amb els seus fills i filles en els grups de nens/es de 4 i 8 anys.
40 famílies participants
Famílies a l'aula

Experiències laborals

Experiències laborals
Facilitem competències emprenedores i iniciatives per possibilitar la inserció laboral dels nostres joves.
El Banc de Recursos Comunitari de Ciutat Vella és una iniciativa público-comunitària impulsada conjuntament pel Districte, Barcelona Activa, el Pla de Barris Raval Sud- Gòtic Sud i el Projecte Itaka per donar servei de préstec gratuït de materials a les entitats socials i culturals del districte. El projecte implica la formació i contractació de joves que gestionen el Banc de Recursos, fet que els permet l’oportunitat d’accedir al món laboral.
41 participants
Experiències laborals