Els Gavines

Som el primer centre d’atenció diürna per a la infància amb dificultats psicosocials o sociofamiliars de Catalunya

Des dels inicis de l’entitat, l’any 1979, treballem al barri del Raval de Barcelona per respondre de manera global a les necessitats vitals i socials d’infants, joves i les seves famílies en situació de vulnerabilitat social.

Fem un treball de promoció de la qualitat de vida infantil i familiar oferint activitats i serveis amb l’objectiu de dur a terme una acció compensadora, sempre des d’una perspectiva de prevenció i educació, i com a proposta per trencar el cercle estructural de la pobresa i contribuir en la millora de la comunitat i el seu entorn. Aquesta tasca la realitzem al districte de Ciutat Vella, concretament al barri del Raval de Barcelona.

Identitat

Centre Obert. Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS)

Centre Obert. Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS)
Servei preventiu, dirigit a infants i adolescents de 4 a 18 anys, així com a les seves famílies, fora de l’horari d’escolarització obligatòria. La seva finalitat és donar suport, estimular i potenciar l’estructuració de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i d’esbarjo, així com compensar deficiències socioeducatives.
Centre Obert. Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS)

Casals i colònies

Casals i colònies
Des de fa 40 anys s'ofereixen espais de lleure educatiu (Casals i colònies) que afavoreixen activitats d'experimentació, de respir, de calma i de convivència a la ciutat i a la natura en èpoques de vacances escolars.

Les activitats de lleure són dirigides als menors,i, també, a les seves famílies que sovint viuen immerses en un entorn de pressió i de multiplicitat de dificultats que les fa tenir ànsia de respir i d'un parèntesi restablidor i terapèutic lluny de l'estretor dels carrers del barri.

El lleure en família possibilita compartir un espai a la natura amb els propis fills/es i amb altres nuclis familiars del Gavina al municipi de Planoles (Ripollès). Una oportunitat per gaudir d'un respir que, difícilment, es poden permetre les famílies amb manca de recursos econòmics.
Casals i colònies

El Raval. Diversitat i història entre carrers atapeïts 

La trobada cultural que es viu al Raval és, sens dubte, el seu segell més característico.También ho són però, les situacions d'exclusió social que envolten a moltes de les persones en ell viuen.

Associat moltes vegades amb les cròniques de successos, els carrers i places, animades abans per les famílies de tota la vida, ara han de conviure amb les noves famílies arribades de diversos països que el converteixen en un dels barris amb més diversitat cultural i pressió immigratòria de la ciutat.

El barri té una població de 47.986 habitants, dels quals, un 56% prové de diferents llocs del món. Després de la espanyola, les nacionalitats majoritàries són la pakistanesa, molt concentrada al Raval Sud, i la filipina que es troba, majoritàriament, al Raval Nord.

Mapa

 

Els infants i les famílies

Al Gavina participen infants, adolescents i joves de 4 a 22 anys, i les seves famílies. El seu nivell socioeconòmic és precari i la majoria pateixen situacions de risc social: nuclis familiars inestables, famílies monomarentals sense una xarxa de suport social o familiar. 

Amb dificultats d'habitatge i de pobresa energètica, en situació de desocupació crònica i amb malalties associades a manques nutricionals a causa de la pobresa extrema.Tots aquests factors repercuteixen en el creixement i desenvolupament dels seus fills i filles.

Les famílies, i els seus fills i filles, volen deixar enrere aquestes dificultats i assumeixen el repte de caminar vers la millora de la seva situació. 

Que esperen de nosaltres?

Els infants, els adolescents i els joves esperen atenció i acompanyament, poder tenir un espai de confiança i un vincle per la millora del seu procés personal i d’aprenentatge.

Les famílies esperen poder compartir preocupacions respecte l’educació dels seus fills I filles, ampliar mires i adquirir eines i habilitats personals.

Ens expressen la necessitat d’atenció a necessitats fonamentals, en ocasions sol·liciten suport psicològic per a superar situacions de crisi  personal o familiar. També ens manifesten la necessitat de gaudir d’un espai de lleure, lluny del nucli urbà, i del seu entorn de pressió i dificultat diària. 

 

Patronat

 • Anna Vives i Xiol
  Presidenta
  Anna Vives i Xiol
  Anna Vives i Xiol
 • Josep Tuñi i Picado
  Vicepresident
  Josep Tuñi i Picado
  Josep Tuñi i Picado
 • Josep Maria Loza i Xuriach
  Tresorer
  Josep Maria Loza i Xuriach
  Josep Maria Loza i Xuriach
 • Agustí Llop i Vilanova
  Secretari
  pat
  pat
 • Marta Ballescà Lasplasas
  Vocal
  Marta Ballescà Lasplasas
  Marta Ballescà Lasplasas
 • Cristina Castella Casas
  Vocal
  Cristina Castella Casas
  Cristina Castella Casas
 • Ignacio Castella i Casas
  Vocal
  Ignacio Castella i Casas
  Ignacio Castella i Casas
 • Jordi Framis i Ferrer
  Vocal
  Jordi Framis i Ferrer
  Jordi Framis i Ferrer
 • Lluís Framis i Bach
  Vocal
  Lluís Framis i Bach
  Lluís Framis i Bach
 • Enric López Milà
  Vocal
  Enric López Milà
  Enric López Milà
 • Cristina Manresa i Rovira
  Vocal
  Cristina Manresa i Rovira
  Cristina Manresa i Rovira
 • Guillermo de Querol i Salimei
  Vocal
  Guillermo de Querol i Salimei
  Guillermo de Querol i Salimei
 • Núria Valdivieso i Font
  Vocal
  pat
  pat
 • Ignacio Vives i Bach
  Vocal
  Ignacio Vives i Bach
  Ignacio Vives i Bach
 • Lluis Portabella D’Alòs
  Consiliari
  Lluis Portabella D’Alòs
  Lluis Portabella D’Alòs

Professionals

 • Equip Fundació
  Equip Fundació
  Equip Fundació

Testimonis

Organismes que formen part

Col·laboradors

Volem estar en contacte

3 + 15 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.