Volem divertir-nos
Volem divertir-nos
Imatge de la capçalera
Volem divertir-nos
Imatge
Un espai per experimentar i divertir-se

Jugar és el més bàsic per un infant. El lleure és un dret reconegut a la Convenció dels drets dels infants però, malauradament, no tots els infants el tenen garantit ni, especialment, aquells que es troben en una situació de fragilitat sociofamiliar.

Les activitats d'educació en el lleure tenen un alt valor educatiu i una utilitat social que fan que sigui molt convenient realitzar-les també durant tot l’any i no únicament durant el període d’estiu o de vacances escolars.

Les activitats de lleure a la Fundació són dirigides als menors i, també, a les seves famílies. Moltes d’elles viuen immerses en un entorn de pressió i de multiplicitat de dificultats que les fa tenir l’ànsia d’un respir, d’un parèntesi restablidor i terapèutic lluny de l’estretor dels carrers del barri.

Caps de setmana a la natura

Caps de setmana a la natura
Els caps de setmana a la casa de colònies El Caliu de Planoles permet conectar als infants, joves i també les famílies amb el silenci, permetent-los sentir els beneficis de la connexió amb la natura. Les excursions a les muntanyes de la Molina, les rutes per conèixer les plantes, l'observació dels estels i els animals que amaga el bosc suposen una bocanada d'aire fresc en el seu dia a dia.
123 estades de “respir” de cap de setmana a Planoles
Un espai per experimentar i divertir-se

Compromís amb els ODS

Compromís amb els ODS
El 2015 les Nacions Unides van aprovar un conjunt d'objectius globals per eradicar, en els propers 15 anys, la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tots/es com a part d'una nova agenda de desenvolupament sostenible.
La Fundació Gavina està compromesa en el treball dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. En el cas del dret al lleure, treballem l'
objectiu número 13: eduquem en la sostenibilitat per combatre el canvi climàtic i el número 3: Promovem hàbits per una vida sana i un benestar per a tothom.
466 estades de convivència a la natura a la casa de colònies "El Caliu" de Planoles (Ripollès)
Compromís amb els ODS
Compromís amb els ODS

Lleure en família

Lleure en família
Les activitats de lleure que ofereix la Fundació són dirigides als menors i, també, a les seves famílies. Moltes d’elles viuen immerses en un entorn de pressió i de multiplicitat de dificultats que les fa tenir l’ànsia d’un respir, d’un parèntesi restablidor i terapèutic lluny de l’estretor dels carrers del barri.

El projecte: Lleure en família, ofereix, al pares i mares de la Fundació, l'oportunitat d'un espai en el qual compartir amb els seus fills i filles un temps de respir i reducció de l'estrès emocional i psíquic i gaudir d'uns dies de convivència en un entorn natural lluny de les seves dificultats diàries.
66 persones gaudeixen del projecte "Lleure en família"
Lleure en família

Colònies

Colònies
Les colònies són moments únics de convivència amb els companys / es i l'equip de la Fundació. El contacte directe amb la natura, l'experiència de dormir fora de casa juntament amb els amics i amigues ... esdevenen vivències especials que quedaran per sempre en la memòria dels nens i nenes.

Es tracta d'un treball, integrat en el projecte socioeducatiu global que es desenvolupa al llarg de l'any, que incorpora l'oci al costat dels aspectes socials, la promoció d'hàbits de salut, la promoció d'una alimentació saludable i altres aspectes considerats aspectes preventius davant de situacions de risc.
466 estades de colònies a "El Caliu" (Planoles)
Colònies

Casals

Casals
Els Casals són espais de lleure que donen la oportunitat de participar i aprendre a través d'activitats lúdiques en el barri del Raval i en èpoques de vacances escolars. Els dies de casal són dies de convivència entre iguals fora de l’àmbit escolar i familiar amb l’objectiu de potenciar les habilitats socials i valors clau com són la convivència, el respecte, la tolerància i l’amistat.
140 infants, adolescents i joves participen d’activitats de Casal.
Casals