La participació social és un eix vertebrador de la democràcia. Fer participar als infants, des de petits, i aconseguir-ho amb adolescents, joves  i les famílies és un repte i un objectiu prioritari com a entitat . La Fundació Gavina treballa, des dels seus inicis, per obrir espais de diàleg, d’escolta i de discussió en tots els seus projectes d’intervenció.

 

Trencant estereotips. "Mirades de barri"

Trencant estereotips. "Mirades de barri"
Hi ha moltes mirades sobre el barri del Raval. Però les que ocupen més portades als diaris són les que ens aborden amb una mirada d’inseguretat, negativitat, il·legalitat i delinqüència per temes com els narcopisos, els robatoris o baralles al carrer, la inseguretat ciutadana... Aquestes mirades ens fan vulnerables.

A la Fundació Gavina volem donar veu als infants i joves que viuen i creixen al Raval, que siguin les seves mirades les que sumin pel seu barri. Mirades no limitants ni carregades de prejudicis, que puguin construir un sentiment de pertinença al seu entorn des de les oportunitats que aquest els ofereix, des de tot el que els capacita i des dels valors de les persones que hi viuen i el configuren.
És per això que surten al carrer a conèixer el barri, buscant les complicitats del grup, de la família, de les entitats i serveis amb els que treballem en xarxa, cercant mirades que els faci forts, resilients i no vulnerables.
Tots els grups d'edat treballen aquest projecte d'ampliació de mires.
Mirades de barri

A la cultura

A la cultura
Fomentem l’accés dels infants, joves i els seus familiars a la cultura i a l’oci inclusiu reduint d’aquesta manera l’aïllament social. Aquest propòsit suposa la visita cultural a equipaments de proximitat i l’accés a activitats culturals com són: exposicions, teatre, museus, excursions...

La limitació econòmica provoca que la major part de les famílies no puguin fer cap activitat d’oci si no és a través d’entitats socials, com el Gavina, que els ofereix la oportunitat i els apropa al benestar de gaudir de l’oferta cultural.
518 participants en accions per fomentar una consciència positiva de barri, deconstruïr estereotips i donar a conèixer la riquesa cultural, associativa i artística del Raval.
A la cultura

En el barri

En el barri
Valorar la dimensió social de la cultura implica destacar les experiències que aporten valor social des d’una perspectiva clarament cultural. La participació en les festes populars són una eina més d’inclusió i de coneixement de l’entorn i de la cultura del País.
Prop de 240 infants i joves han dinamitzat i s’han implicat a les activitats del barri com la Festa Major del Raval, la Castanyada, La festa de la Primavera, la Diada de Sant Jordi,el Festival Rava’ls...
En el barri

Transformant l'entorn

Transformant l'entorn
Gavina promou que la participació no sigui un mer consum d'activitats en què els participants són simples receptors, sinó que ofereix activitats autogestionades perquè infants i joves esdevinguin agents actius amb poder de fer propostes i transformar i decidir sobre el que volen fer i com volen participar en el seu entorn.
El 100% dels adolescents i joves participen activament en l’elaboració i avaluació del seu Projecte Educatiu Individual.
volem participar